Алис Купър разкри, че делото за клевета на колегата му Джони Деп срещу Амбър Хърд "не е било на дневен ред" по време на неотдавнашното турне на "Холивудските вампири".

Пред "Vulture" артистът разговаря за концертите им и спомена, че "не е гледал нито миг" от излъчвания на живо съдебен процес на Деп. "Знаех, че той ще спечели, защото колко хора имат бивши, които са на тяхна страна и свидетелстват в негова полза? Това никога не се случва", попита Купър. По негови думи никой от екипа им не се интересувал за делото.

Присъдата бе произнесена преди година, докато Деп бе на турне с музиканта Джеф Бек. След делото с Хърд постигнаха споразумение и се отказаха от обжалванията си, а тя му плати 1 млн. долара обезщетение. Що се отнася до "Холивудските вампири" - групата, в която Деп свири с Купър - "пиратът" прекара лятото по турнета с бандата. Източник сподели пред "People", че актьорът дори е отпразнувал рождения си ден с колегите си в Истанбул.

"Не е имало голямо грандиозно парти. Само вечеря", казва запознатият. По негови думи Джони "наистина дава приоритет на здравето си на този етап от живота си", визирайки инцидента, който го доведе до счупен глезен и накара "вампирите" да преместят три представления за края на юли. "Той е на 60 години. Ходи по турнета. Режисира филм. Не може да прави това, което правеше на 20-годишна възраст", уточнява още източникът пред изданието. "Грижи се за себе си. Всичко, което прави е в умерени граници."

Ден преди празника на Деп в Instagram излезе видео на румънските фенове, които пеят "Честит рожден ден" по призив на Купър. "Холивудските вампири" приключиха лятното си турне, което обхващаше изяви в Европа и САЩ.