Рок ветеранът Алис Купър разкри, че само веднъж е повдигал пред приятеля си Джони Деп темата за тежкия му развод, който въвлече актьора и бившата му съпруга в съдебни битки от двете страни на Атлантическия океан, пише сайтът Deadline.

Купър, който в продължение на осем години свири с Деп в групата Hollywood Vampires, споделя пред британския вестник "Times", че веднъж е предложил на своя приятел и колега: "Имам страхотна идея. Ти и Амбър трябва да направите римейк на "Войната на семейство Роуз". Кой не би отишъл да гледа това?"

Според него колегата му се е изсмял на идеята да пресъздаде лентата от 1989 г., в който съпрузи, изиграни от Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър, воюват помежду си.

Купър добавя, че носителят на почетна награда "Сезар" винаги се е опитвал да избягва вниманието, което личният му живот предизвиква.

"Джони е добър китарист и в известен смисъл би бил най-щастлив да се занимава с това, да свири в някоя група и да не му се налага да се справя с огромното внимание, което получава. Но той е и много добър актьор", казва рокаджията.

Алис Купър

Снимка: Getty Images

Джони Деп беше женен за актрисата Амбър Хърд между 2015 и 2017 г., припомня БТА. Разводът им привлече вниманието на световните медии, като и двамата твърдяха, че другият го е малтретирал, и водеха дела за клевета във Великобритания и САЩ.

Алис Купър, който се е снимал в десетки филми, сред които "Светът на Уейн" (1992), "Тъмни сенки" (2012) и поредицата "Кошмари на Елм Стрийт", и е считан за едно от "лошите момчета" на рока, знае как се "раждат" драматични заглавия.

В неговия случай става въпрос за историята с отхапаната глава на пиле - мит, който води началото си от негов концерт в Торонто през 1969 г.

"Най-хубавото е, че това никога не се е случвало. Аз съм горе на сцената, поглеждам надолу и виждам пиле. Нямам представа откъде се е появило. Аз съм от Детройт, никога през живота си не бях ходил във ферма, така че не бях запознат с нещо, което има пера и крила и може да лети", разказва той.

"Взех го и го хвърлих в публиката, мислейки, че някой ще го вземе вкъщи, ще го нарече Алис и ще го направи свой домашен любимец. Вместо това хората го разкъсаха на парчета, преди да го хвърлят обратно на сцената. На следващия ден беше написано: "Алис Купър уби пиле". Франк Запа се обади и каза: "Каквото и да правиш, не го отричай". Тогава разбрах, че рокът има нужда от злодей", допълва музикантът.

На 25 август ще излезе 22-ият самостоятелен албум на Купър, озаглавен "Road".

Джони Деп

Снимка: Getty Images

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО