Амбър Хърд казва, че се е чувства унизена и че е била жертва на стотици ежедневни смъртни заплахи, след като е свидетелствала на процеса, който беше заведен срещу нея, по обвинение на Джони Деп в клевета.

В последния ден на процеса преди заключителните пледоарии, актрисата изплака: "Може би е лесно да се забрави, но аз съм човешко същество", цитира BBC.

"Хората искат да ме убият и ми го казват всеки ден. Казват, че искат да сложат бебето ми в микровълновата печка", оплака се още Амбър, която има едногодишното момиченце Уна Пейдж Хърд, родено чрез сурогатна майка, съобщава CNN.

58-годишният Деп съди 36-годишната Хърд за статия, в която тя каза, че е била жертва на насилие. Той многократно е отричал твърденията й.

Снимка: АР/БТА

В продължение на 6 седмици и 100 часа свидетелски показания, на съдебните заседатели бяха представени коренно различни версии за инциденти, които се случили между бившите съпрузи през двете неспокойни години съвместно съжителство. Всеки от тях обвинява другия, че е агресор във връзката и бяха призовани свидетели, които да потвърдят това. 

"Знам колко хора ще излязат и ще кажат каквото и да е вместо него, ще застанат на негова страна, ще го защитят. Това е неговата сила. Ето защо написах статията. Говорих за този феномен".

По време на показанията си в сряда Хърд имаше напрегнат словесен двубой със станалата особено популярна във виртуалното пространство адвокатка на Деп - Камил Васкес. Адвокатката показа снимка на разлято вино, една от няколкото снимки, представени от Хърд, за които се твърди, че са след голяма битка, която двойката имала през 2016 г., която завършила с нападението от страна на Деп.

В един момент г-жа Хърд се обърна към съдебните заседатели и заяви, че снимките са били редактирани от адвокатите на г-н Деп.

Снимка: АР/БТА

По време на своите показания г-жа Хърд многократно отричаше обвиненията, че е лъгала или подвеждала съдебните заседатели по време на процеса.

"Това е ужасно, това е унизително за всяко човешко същество - да преминава през подобно нещо. И аз съм човек. И понеже стоя тук днес, с кариерата ми е почти свършено. Хората няма да искат да работят с мен заради заплахите и атаките, които ще трябва да понесат".

 

Снимка: Getty Images