Актрисите Идина Мензел и Кристен Бел, които озвучават персонажите Елза и Ана в хитовата анимация "Замръзналото кралство" и продължението ѝ, бяха почетени със звезди на холивудската Алея на славата на рядка двойна церемония.

Вижте снимки >>

Звездите на двете актриси са 2681-вата и 2682-рата на прочутата алея в Холивуд. Идина Мензел беше почетена в категорията за театър/изпълнение на живо, а Кристен Бел - в тази за кино, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Двойната церемония по откриването на звездите на Мензел и Бел се състоя броени дни преди на екран в САЩ да излезе анимацията "Замръзналото кралство 2".

Идина Мензел, известна с успешните си изяви на Бродуей, както и с участието си в сериала "Клуб Веселие", беше представена от съпрезидента на "Дисни" Алън Хорн и актьора Джош Гад, който озвучава симпатичния снежен човек Олаф в анимацията "Замръзналото кралство" и продължението ѝ.

Снимка: AP/БТА

Актрисата Джаки Тон и създателят на сериала "На по-добро място" Майкъл Шур представиха Кристен Бел. Освен с ролята си в сериала, Бел е известна с участието си в поредицата "Вероника Марс" и в комедии като "Палави мамчета" и продължението "Палави мамчета по Коледа".

През 2008 г. кинодейците Ричард и Лорън Шулър Донър стават първата двойка, удостоена със звезди на Алеята на славата на обща церемония. Заедно са почетени също Голди Хоун и Кърт Ръсел, Синди Лопър и Харви Файърстийн и Фелисити Хъфман и Уилям Мейси.