Макар да е част от бляскавата киноиндустрия, Анди Макдауъл значително се отличава от останалите знаменитости в нея, които отчаяно се стремят към съвършенство, опитвайки се да ни убедят, че не са обикновени хора. За разлика от множество свои колежки, тя не се опитва да надхитри времето, заличавайки неговите белези с помощта на пластичната хирургия, а предпочита да остарява с достойнство, залагайки на естествения външен вид.

В скорошно свое интервю за шоуто "Fresh Air", излъчващо се по радио NPR, актрисата, която днес е на 63 г., преобърна всеобщите представи за стареенето на популярните представителки на нежния пол. В разговора тя си спомни как преди малко повече от две десетилетия хората постоянно са я питали как се чувства от факта, че едва ли не Холивуд ще ѝ обърне гръб, лишавайки я от работа, след като навърши четиридесет години.

Вижте снимки на Анди >>

"В онзи период чух най-различни неща, граничещи с чиста лудост", призна тя, допълвайки, че веднъж журналист я попитал какво е усещането да загуби своята привлекателност, при положение че е звезда. "Не можех да повярвам, че ми задават подобен въпрос", възмути се Анди. "Отговорих, че определено не съм на мнение, че с възрастта губя хубостта си. Просто посрещам една различна нейна форма".

Снимка: Getty Images

Носителката на почетната награда "Сезар" обясни, че според нея стареенето е съвсем нормален процес в живота на човек, наред с неговото развитие. Освен това тя изрази възмущението си, че по принцип никой не се осмелява да разпитва мъжете на тази тема.

"Остаряването не е равностойно на погрозняване", напълно категорична е тя.

Като дългогодишен посланик на френската марка "L'Oréal", която е най-големият козметичен концерн в света, Макдауъл каза, че се надява в бъдеще повече зрели жени да бъдат част от индустрията за красота, доказвайки, че една дама може да изглежда и да се чувства уверена на всяка възраст. Всъщност, по думите ѝ, именно това е била основната причина да спре да боядисва косата си, оставяйки посребрелия ѝ цвят.

Снимка: Getty Images

"Косата ми започна да посивява през пандемията. Виждайки я обаче, дъщерите ми, които живеят съвсем близо до мен, ме увериха, че всъщност изглеждам прекрасно", разказа Анди, допълвайки, че двете ѝ наследници са я накарали да запази различната визия, която в началото самата тя трудно е приела, но щом веднъж свикнала с нея - не искала да се връща към старото си "Аз".

"Никога не съм се чувствала по-красива", заявява без колебание звездата от "Четири сватби и едно погребение". "Не твърдя, че сега всички трябва да ми подражават, но на мен ми отива, харесвам се такава, каквато съм", казва тя.

Макдауъл не крие, че в миналото все пак е имало моменти, в които е обмисляла дали да прибегне до някоя разкрасителна процедура, а веднъж дори си е сложила ботокс, но оттогава завинаги се е отказала от интервенциите. Бившият модел на "Calvin Klein" признава, че остаряването е шеметно пътуване, от което човек не може да се върне назад.

"Извън професията си, отказвам в да се преструвам на нещо, което не съм! Никога не съм се срамувала от възрастта си. Винаги съм приемала с позитивна нагласа различните етапи на живота, затова и сега изпитвам единствено сигурност", споделя холивудската знаменитост.

Сега тя е готова да посрещне идващите години с високо вдигната брадичка.

"Мисля, че остаряването е нещо, което всеки трябва да приеме, или не... Въпрос на избор. Радвам се, че хората ме приемат в сегашния ми вид, благодарение на тях се чувствам комфортно. Смятам, че това е важно послание за всички нас. Ходът на времето не бива да ни притеснява", заключва Анди в края на интервюто.

Снимка: Getty Images