Водещият на "Ловци на храна" Chef Андре Токев гостува в студиото на "Преди обед", за да сподели личните си преживявания по време на снимките на предаването за кулинарен туризъм в далечна Бразилия.

На около 10 000 километра от България звездният готвач и жури в кулинарното риалити MasterChef разбира, че е станал дядо. Екзотичното пътуване, свързано с опознаването на различната култура, нови продукти и вкусове, е било запълнено с много емоции около появата на новия живот в семейството му.

Известният бразилски готвач Chef Гуга Роша (Guga Rocha), който изследва кулинарните традиции на индианците, е бил първият, който е поздравил Андре.

"Моите дъщери бяха голяма мотивация в живота ми. Сега внучката ми Ема-Мари е голяма мотивация и забава", сподели Chef Токев.

По-малката дъщеря на шеф Токев - Елиза, стана доста известна у нас с кулинарните си изяви и връзката си със сладкаря Алекс Иванчев. Елиза има по-голяма сестра Ренате, която е дарила родителите си с внуче. Андре Токев е едва 51-годишен, но със съпругата му са създали семейството си рано и сега има щастието да бъде млад дядо.

Chef Токев разказа, че е впечатлен от толерантността на бразилците, която е усетил при всеки контакт с тях, дори и спрямо противниците на напрегнат футболен мач. Според него южният народ оценява високо всичко красиво и интересно, независимо от неговия произход. Интересен факт е, че родината на възприеманите като традиционни за България продукти - домати, краставици, чушки и тиквички, всъщност е Бразилия. Разбира се, там разнообразието на сортове е огромно и вкусовете им са различни. Chef Токев даде пример с краставица, която отвътре изглежда като киви, доматите растат на храсти, а местните сервират ребра от риба.