Анджелина Джоли критикува съдия, който разглежда попечителството над децата в бракоразводното ѝ дело с актьора Брад Пит, за отказа му да разреши на наследниците им да дадат показания.

Актрисата, която поиска съдия Джон Удъркърк да бъде отзован от делото, заявява в молба до съда, че той е отказал да чуе показания и доказателства, които според нея имат отношение към безопасността и благосъстоянието на нейните дъщери и синова. Не става ясно обаче какви са въпросните показания и доказателства.

"Съдия Удъркърк отказва на госпожица Джоли справедлив процес, като неправомерно изключва нейни доказателства, отнасящи се до здравето, безопасността и благосъстоянието на децата, доказателства, ключови за нейния иск", се посочва в документите, внесени във втори апелативен районен съд в Калифорния.

Вижте снимки на Анджелина >>

Звездата от "Агент Солт" твърди също, че съдията е пренебрегнал предписанията в калифорнийските закони, че е вредно попечителство на деца да се дава на човек, упражнявал домашно насилие. В иска липсват подробности и за това твърдение, но през март адвокатите й внесоха други документи, които съдържат информация във връзка с това нейно твърдение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Анджелина Джоли поиска развод с Брад Пит през 2016 г. след двегодишен брак, дни след остър конфликт, възникнал помежду им по време на полет на семейството и децата им от Франция до САЩ, припомня БТА. Пит бе обвинен, че е упражнил насилие спрямо 15-годишния им тогава син, но разследване на ФБР и службата за закрила на детето приключи, без да бъде отправено обвинение към популярния актьор. По онова време адвокат на Джоли обяви, че тя иска развод в името на "здравето на семейството".

Пит поиска съвместно попечителство, а псъпругата му настоя тя да е основен попечител на децата им, което означава, че те ще живеят при нея. Три от наследниците на звездната двойка са тийнейджъри - Пакс, 17 г, Захара, 16 г. и Шайло, 14 г. Близнаците Вивиен и Нокс са на 12 г. Най-голямото им дете, Мадокс, вече е на 19 г. и при него не става дума за попечителство.

Анджелина и Брад

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В отговор на иска на Джоли за отзоваване на съдията, адвокатите на Пит заявиха, че "Удъркърк извърши разширено проучване през последните шест месеца, по задълбочен и справедлив начин и достигна до решението си, след като чу мнението на експерти и свидетели".

Удъркърк бе избран от Джоли и Пит, за да гарантира правото им на личен живот, но впоследствие брюнетката обвини съдията в неподходящи бизнес отношения с един от адвокатите на Пит. Тя заяви в молбата, внесена в понеделник, че ако решението на съдията за попечителството стане окончателно, тя ще обжалва.