Изглежда, че взаимните претенции на Джоли и Пит нямат край. Например наскоро Пит заяви, че според него е било незаконно да се продаде делът на Джоли в някогашната обща собственост във Франция - Chateau Miravel. И че тя прави това, за да навреди на бизнеса му - производството на шампанско, което той създава на базата на лозя, разположени край стените на замъка.

Пит е подал нови съдебни документи срещу Джоли и бизнесмена Юри Шефлър, твърдейки, че двамата са му навредили и са намалили стойността на винарната.

58-годишният актьор обвинява бившата си съпруга, че без негово съгласие е продала акциите му на компанията Tenute Del Mondo, собственост на производителя на водка Юрий Шефлер.

 

Джоли вече е отговорила на обвиненията на бившия си съпруг. Тя твърди, че Пит умишлено представя всичко в невярна светлина и че в действителност нещата не са такива, каквито ги представя. С други думи, Анджелина директно обвинява Пит в лъжа.

Направеното изявление не е строго официално, но е получено от People от източник, близък до Джоли, очевидно един от нейните адвокати.

Коментирайки продажбата на частта на Анджелина от замъка, който някога е купила заедно с Пит, където са се оженили и където са прекарали не една семейна почивка, източникът казва:

"Съдебният иск на г-н Пит срещу г-жа Джоли е само продължение на неговото невярно тълкуване на цялата история. Истината за това как са се случили нещата в действителност не е била разкривана публично досега. След събитията, довели до подаването на молба за развод от страна на госпожа Джоли, която след това години наред се посвещава изцяло на отглеждането на деца, тя разбира, че няма да може да се върне в замъка. И е взела трудното за нея решение да го продаде. Тя неведнъж му е предлагала да продаде своя дял. Имайки предвид, че един ден бизнесът ще бъде наследен от нейните деца и от децата на г-н Пит, мис Джоли намери бизнес партньор с опит на пазара на алкохол."