Анджелина Джоли каза, че се притеснява за младите жени и момичетата в Афганистан в интервю пред в. "Welt am Sonntag". Актрисата, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците, каза че новото правителство надали ще се върне назад с 20 години. То въпреки това, тя се притеснява за жените там.

"Мисля си за всички жени и момичета, които не знаят дали ще могат пак да ходят на работа или на училище. Мисля си и за младите, които се притесняват, че ще загубят свободата си", каза звездата от "Господарка на злото".

Вижте снимки на Анджелина >>

Талибаните завзеха по-голямата част от Афганистан и отпразнуваха отпътуването на американските войски след повече от 20 години военни действия.

В началото на месеца стана ясно, че бившата съпруга на Брад Пит е написала книга с "Amnesty International".

Тя пише "Познавай правата си и ги отстоявай" заедно с адвокатката по човешки права Джералдин ван Бюрен, която е една от авторките на Конвенцията на ООН за правата на детето от 1989 г., припомня БТА.

Снимка: Getty Images

Целта на творбата е да даде знания на подрастващите, за да могат безопасно да се изправят срещу несправедливостите.

Пускайки заглавието на пазара, Джоли каза, че се надява то също да напомни на правителствата за ангажимента им към конвенцията, целяща да осигури детските граждански, социални и икономически права. Холивудската знаменитост се надява с него децата да научат какви са правата им.