Битката, която Анджелина Джоли и Брад Пит водят за винарната Château Miraval, претърпя неочакван обрат, след като преди ден актрисата внесе в съда нови документи по делото. В тях тя за първи път разкри какво точно се е случило в частния им самолет по време на семейното им пътуване от Франция до Америка преди шест години, довело до решението ѝ да подаде молба за развод, слагайки край на брака им. Носителката на престижната награда "Оскар" посочва, че в онзи момент бившият ѝ съпруг е проявил емоционално и физическо насилие както към нея, така и към децата им, които също били на борда.

Вижте снимки на Анджелина и Брад >>

В жалбата тя описва как тогавашният ѝ партньор се държал агресивно още преди да стигнат до летището, изпадайки в спор с едно от децата. Половинката му го попитала какво не е наред, а той я обвинил, че защитава прекалено наследниците им. Скандалът ескалирал на десет хиляди метра над земята, когато той отново започнал да ѝ крещи, изсипвайки още обвинения срещу нея.

По време на спора я сграбчил за главата, разтърсвайки я, след което я завлякъл в задната част на летателното средство, където я блъснал срещу стената на банята. В иска се посочва, че когато едно от децата се опитало да защити майка си, той се нахвърлил върху него. Ужасена, че може да го нарани, Анджелина сграбчила мъжа си отзад, опитвайки се да го накара да спре, но той я запратил върху седалките, наранявайки гърба и лакътя ѝ. Тогава останалите малчугани се намесили, мъчейки се да вразумят Пит, само че той ударил едно от тях по лицето, а друго започнал да души с ръце.

Говорителят на актьора, който не е упълномощен да се изказва публично, опроверга остро твърденията на някогашната му изгора, определяйки ги поредната атака, която само наранява семейството.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Обвиненията в насилие по време на въпросния полет бяха отправени скоро след него. Само че детайлите, посочени в бракоразводните документи и разследването на ФБР и службата за защита на децата и семейството на Лос Анджелис, не бяха публично разгласени. И двете институции обаче не намериха причина за законови действия срещу звездата от "Боен клуб".

Според решението на съда грижата за децата е поделена наполовина. Заседанието беше при закрити врата. По-късно това решение беше оспорено от Джоли и в крайна сметка анулирано. Повече детайли за инцидента бяха разкрити през тази година, когато брюнетката предприе правни действия срещу ФБР. Първата медия, информирала за съдебното дело, беше "New York Times".

Джоли е дала показания пред ФБР в дните след полета. Показанията ѝ по-късно са променени.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Приложена е и снимка на лакътя на Джоли, където се вижда следа от нараняване. Според думите й Пит изпил две или три питиета, но не изглеждал пиян и можел да говори ясно.

Изявление на ФБР гласи, че не е необходимо допълнително разследване.

47-годишната Джоли и 58-годишният Пит, и двамата носители на "Оскар", бяха сред емблематичните двойки на Холивуд, припомня БТА. Двамата имаха романтична връзка цяло десетилетие, преди да сключат брак през 2014 г. Раздялата им беше обявена през 2019 г. от съда, но разводът не беше финализиран заради финансови спорове.

Анджелина с децата си

Снимка: Getty Images/Guliver Photos