Актьорът Антъни Хопкинс обяви любовта към чашката за "великолепен дар", съобщи Лента, като се позова на в. "Гардиън".

"Много се радвам, че съм алкохолик, това е великолепен дар - разкри актьорът. - Защото където и да отида, тази пропаст е с мен. В нея е моята вулканична ярост, която аз използвам като гориво. Ракетно гориво. Разбира се, то може и да те разкъса на парчета и да те убие.

"С годините се научих да не бъда мизантроп. Ставам нетърпелив, но се опитвам да не съдя. Опитвам се да живея и да оставя другите да живеят. Не изпадам в обяснения и не предлагам мнения и мисля, че ако го правиш, яростта започва да се превръща в движеща сила."

Хопкинс заяви, че успява да насочи злобата си в творческото русло, но когато не го прави, не може да контролира яростта си. Той разказа как през 1975 г. се опитвал да овладее бурния си характер, но това не му се отдавало. Тогава неговата майка му казала: "Защо просто не си останеш гадняра, който си? Бъди си чудовище." "Съгласих се с нея" - каза актьорът.

Антъни Хопкинс, който е на 80 години, е носител на наградата "Оскар" за ролята си на Ханибал Лектър във филма "Мълчанието на агнетата", Сред популярните филми с негово участие са "Магия", "Човекът слон", "Дракула", "Да срещнеш Джо Блек", "Най-бързият мотор", припомня БТА.