Сър Антъни Хопкинс определи работата си във филмите на Marvel за скандинавския бог Тор като "безсмислена актьорска игра", съобщава британската телевизия ВВС.

85-годишният актьор, роден в Порт Талбот, графство Уелс, се присъедини през 2011 г. към състава на "Тор", филмова версия на популрните комикси, режисирана от Кенет Брана.

Той изигра Один, бащата на главния герой в историята, като се появи в същата роля в "Тор: Светът на мрака" от 2013 г., както и в "Тор: Рагнарок" от 2017 г.

"Ако стоиш пред зелен екран, е безсмислено да се вживяваш като актьор", каза сър Антъни пред сп. "New Yorker". "Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: "Седнете на трона, покрещете малко", разказа той пред списанието.

През 2021 г. холивудската знаменитост влезе в историята, като стана най-възрастният човек, спечелил награда "Оскар" за актьорско майсторство, получавайки втори такъв приз за ролята си на мъж с деменция във филма "Бащата", припомня БТА. Превъплъщението на Хопкинс в образа на злодея Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата" му носи първия "Оскар" през 1992 г.Антъни Хопкинс в Тор

Звездата завършва Кралския уелски колеж по музика и драма в Кардиф през 1957 г. и поема по пътя на славата, след като е забелязан от Лорънс Оливие и се присъединява към Кралския национален театър.

Междувременно колегата му от "Тор" Крис Хемсуърт сподели пред списание "GQ", че обича да снима филми за бога на гръмотевиците, но се пошегува, че героят му омръзва доста бързо на всеки няколко години.