Кендал Дженър, Антонио Бандерас с годеницата си Никол Кимпъл, Памела Андерсън, Ребъл Уилсън, Патриша Аркет и Том Джоунс бяха сред знаменитостите, които присъстваха на традиционната гала вечер на фондацията АМФАР в Кан.

Вижте снимки >>

Организацията всяка година организира в рамките на кинофестивала в Кан набиране на средства за изследвания в борбата срещу СПИН. За доброто настроение на звездните гости, поканени в хотел Кап Еден Рок се погрижиха със свои изпълнения Марая Кери, Дуа Липа и Том Джоунс, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

По традиция в 26-ото издание на гала вечерта включваше вечеря, търг и модно ревю. Австралийската актриса Ребъл Уилсън представи един от лотовете на аукциона - мраморна статуя на Мики Маус, която се продаде за над 450 000 евро, като наддаванията започнаха от 50 хиляди евро.

Дуа Липа

Снимка: AP/БТА

Картина на Анди Уорхол, мотоциклет и колекция дизайнерски дрехи също намериха купувачи. Сред разиграните на търг награди беше посещение на Лондон, среща с принц Чарлз и присъствие на прояви на неговата благотворителна фондация. Почивка на частен остров в Танзания бе разиграна за 100 хиляди евро.

Том Джоунс

Снимка: AP/БТА