По случай първата годишнина от случайното си запознанство на 17 март Антония и Ивайло Батинкови са организирали мащабна тайна сватба със специален ритуал, на която са присъствали 300 гости. Те са се врекли отново във вярност през настоящата 6019 масонска година.

Вижте снимки на Батинкови >>

Преди време носителката на титлата "Мис България" за 2009 година сподели, че след морската си сватба в Гърция планират да организират и втора сватба в София, която ще е по-специална, но тогава тя не изпадна в подробности в какво ще се състои ритуала.

В интервю за Dir.bg тази седмица семейството сподели, че наистина е събрало приятели, за да отбележат подобаващо датата, но не пожелаха да разкрият детайли от първата си годишнина.

Събитието е било в столичен хотел, споделиха източници на Dir.bg, станали свидетели на празненството. Мащабната бляскава церемония се е състояла при закрити врата.

Семейството поканило 300 гости, които първоначално са били посрещнати с питие за добре дошли във фоайето на хотела от младоженците, а след това височайшите посетители, представители на масонските ложи в цяла България, са били поканени на специален ритуал в зала, декорирана като масонски храм. Какво точно се е случило зад вратите можем само да гадаем, тъй като на церемонията, продължила около час, са присъствали само гостите, придружавани от законните си съпруги.

След това всички са били поканени на пищна вечеря с няколкостепенно меню, като кулминацията е била многоетажна сватбена торта, украсена с рози и масонски символи. За доброто настроение на младоженците и гостите се е погрижила певицата Белослава заедно със своя бенд в рамките на около час и половина.

Младоженецът Ивайло Батинков е държал прочувствена реч пред "братята" от родното масонство.

Събитието е било издържано в черно-бялата гама с бели рози, кадифени черни покривки и сребърни свещници. А декорацията е съдържала масонски символи.

Дрескодът за всички мъже е бил строг черен костюм с черни вратовръзки или папийонки, а за дамите с дълги бални рокли.

За втората си сватба Антония е облякла бяла рокля, дело на София Борисова. Първият тоалет на юристката за гръцката ѝ лятна сватба също бе изработена от дизайнерката. Тогава тя бе избрала нюансът на слоновата кост с много дантела, гол гръб и силует на русалка. Този път обаче Петрова е била със снежнобяла рокля с корсет, паднало рамо без презрамки и обемен кринолин, който е бил от тюл с блестящ ефект.

На бутиковото събитие всички са били във ведро настроение и танците са продължи до 2 часа след полунощ.

Младоженците са напуснали хотела чак на следващия ден, като са прекарали "първата си брачна нощ" там.