Антония Петрова-Батинкова събра близки и приятели на традиционния български ритуал погача на сина си Благовест, който се роди на 17 януари.

Вижте снимки от църквата >>

Събитието премина в приятна атмосфера, като аранжировката бе в бяло и червено, а малкият Благовест през цялото време бе спокоен, въпреки любопитните погледи на всички дами, които се събрали на тържествения обред.

Антония, която преди време сподели, че за кратко е успяла да възвърне предишната си форма, избра изцяло червен тоалет за събитието, като изглеждаше много елегантна в права пола с дължина до коляното и ефирна блуза. Гостите трябваше да носят нещо в бяло или червено като своеобразен дрескод за събитието. Сред тях са бяха майката на Антония, свекърва ѝ, зълва ѝ, както и близки и приятелки.

По традиция погачата се организира само за жени, които да орисат детето с хубави пожелания, които да го съпътстват през целия му живот.

"40-ият ден се падна в понеделник и го заведох на молитвата в църквата, която е свързана с този ден. След това обиколихме три къщи, както си му е редът", сподели Батинкова пред Dir.bg

Тя добави, че е спазила поверието, че детето не бива да се извежда до 40-ия ден и първото излизане на сина ѝ е било в понеделник, за да го заведат до църквата.

Антония и Ивайло Батинкови се ожениха на 17 юни 2018 година на морска сватба в Гърция 3 месеца след запознанството си. Синът им се роди на знаковата за семейството дата - 17 януари. Числото 17 играе особено роля в живота на семейството.