Певецът R.Kelly може да остане зад решетките, докато изчаква поредицата от дела в три щата по обвинения в детска порнография, реши апелативен съд в Ню Йорк.

Адвокат на R&B изпълнителя поиска той да бъде освободен под гаранция, след като преди месец е бил нападнат от затворник във федерален затвор в Чикаго.

Втори състав на апелативния съд в Манхатън потвърди решението на федерален съдия от Бруклин и остави музиканта, който е на 53 г., зад решетките.

Носителят на награда "Грами" отрича обвиненията, предявени от щатски и федерални прокурори по дела в Илинойс, Минесота и Ню Йорк, които варират от сексуално насилие до ръководство на престъпна група, създадена, за да му осигурява достъп до момичета.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според прокуратурата Кели е опасен за обществото. Адвокатът на певеца Майк Ленард коментира, че решението на апелативния съд е "много разочароващо и някак изненадващо", защото по време на съдебното заседание съдиите изглеждали, сякаш проявяват разбиране към аргумента, че задържането на певеца пречи на подготовката му за процесите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

R. Kelly беше арестуван през юли миналата година по 13 обвинения, сред които детска порнография, съблазняване на малолетни, трафик на хора, възпрепятстване на правосъдието, припомня БТА. През 2008 г. певецът бе оправдан по обвинение в детска порнография.