Нюйоркската полиция обяви, че е арестувала заподозрян за смъртта на актрисата Лиза Бейнс, която почина преди два месеца, след като беше блъсната на улицата от скутер или мотор, чийто водач избяга от местопроизшествието.

Брайън Бойд, който е на 26 години, е обвинен, че е напуснал мястото на пътно-транспортното произшествие, което е причинило смърт, както и че не е дал предимство на пешеходец.

Бейнс бе блъсната, докато пресича улицата пред центъра "Линкълн" на 4 юни, отивайки на посещение в бившето си театрално училище "Джулиърд". Десет дни по-късно тя издъхна на 65 години в болница от черепно-мозъчна травма, получена в резултат на инцидента. Тогава тъжната новина бе съобщена от мениджърът на актрисата Дейвид Уилямс.

Бейнс е родена в щата Охайо през 1955 г. Актьорската ѝ кариера започва в средата на 80-те години, припомня БТА. Снима се е в повече от 80 игрални филма и в сериали, сред които "Отчаяни съпруги", "Не казвай сбогом", "Коктейл", а също така участва в множество представления на Бродуей.

Снимка: Getty Images