Певицата Ариана Гранде е завела дело срещу модната компания "Forever 21" за неправомерно използване на имиджа й с цел да увеличи продажбите си.

Искът, подаден от 26-годишната Гранде във федералния съд в Лос Анджелис, е за "не по-малко от 10 милиона долара".

Вижте снимки >>

Според жалбата, с която разполага сп. "People", от компания "Forever 21" са използвали за своя рекламна кампания, вдъхновена от парчето "7 Rings" на Ариана Гранде, моделка, която поразително прилича на поп звездата.

Снимка: Скрийншот Abc.net

В публикации в Инстаграм компанията освен това е използвала без позволение текст, видео и аудио от въпросното парче. Това се е случило, след като по-рано през годината Гранде е отказала да се включи в съвместна маркетингова кампания на "Forever 21" и асоциирания бранд "Riley Rose", тъй като предложената й компенсация е била "недостатъчна за изпълнител от нейната класа",  предават Ройтерс и сп. "People", цитирани от БТА.

Ариана Гранде твърди, че от "Forever 21" са накърнили името, имиджа и правата й, създавайки впечатление у потребителите, че рекламната кампания протича с нейна подкрепа.

Гранде има над 65 милиона последователи в Туитър и над 163 милиона в Инстаграм. Съществена част от фенската маса на изпълнителката се застъпва с целевите пазари на Forever 21" и "Riley Rose", отбелязва Ройтерс.