Ариана Гранде призова феновете си да се ваксинират с пост в социалните мрежи, съобщи сайтът на "Billboard".

Тя пусна селфи в Инстаграм, под което написа "ваксинирана и с маска". Певицата споделя, че постът ѝ е "напомняне да си направите ваксините, ако отговаряте на изискванията". И добавя, че пандемията от новия коронавирус все още не е приключила.

Изпълнителката на "7 Rings" обяснява в публикацията си, че споделя информация, защото се безпокои и ако може, би искала да помогне на тези, които се колебаят или са любопитни какво решение да вземат. Тя също така споменава, че вариантът Делта се разпространява много по-лесно от познатите досега.

"Ваксината помага да се защитите срещу сериозно боледуване, настаняване в болница и смърт", пише изпълнителката в платформата.

Колежката ѝ Оливия Родриго се включи в кампанията на Белия дом за насърчаване на ваксинацията сред младите американци, припомня БТА. Заедно с президента на САЩ Джо Байдън и с експерта по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи младата певица участва във видеоклипове, в които се обясняват ползите от поставянето на ваксина срещу Covid-19.

Белият дом се надява участието ѝ в кампанията да даде тласък на ваксинацията сред младите американци, която доста изостава.

Оливия Родриго в Белия дом

Снимка: Getty Images