През 2001 г. актьорът Аштън Къчър има връзка с Ашли Елерин, когато тя става една от предполагаемите жертви на убиеца Майкъл Гарджуло.

Вижте снимки от процеса >>

В сряда Къчър отиде в съда, за да разкаже за случилото се във фаталната вечер. Той даде показания за около 35 минути в съдебната зала. Той разказа, как е трябвало да отиде в дома на Елерин в нощта, когато беше убита, за да излязат на среща.

Къчър каза, че последно говори с нея около 20:24 часа на 21 февруари, за да ѝ каже, че закъснява. Елерин използвала телефона на приятел, защото нейният бил развален.

Около 22 часа Къчър решил да отиде до Елерин, защото било станало доста късно, а телефон на Елерин и на приятеля не отговаряли. Той пристигнал между 22:30 и 22:45 и забелязал, че блиндираната врата е отворена, почукал, но никой не отговорил.

Аштън решил, че Ашли е останала с приятеля, защото е станало късно. Той обаче вижда, че лампите светят, въпреки че вратата била заключена. Той почукал няколко пъти, но не получил отговор.

"Помислих си, че е странно, че лампите светят, не исках да бъда човекът, който наднича през прозорците ѝ" и добави, че забелязал бъркотия в къщата. Тогава видял нещо червено на килима, което решил че е вино от някое парти.

След като открил какво всъщност се е случило с Елерин, се обадил в полицията и се "побъркал" при мисълта, че неговите отпечатъци от пръсти са на вратата, но той никога не е бил заподозрян.

Елерин е била намушкана 47 пъти според полицейския доклад.

Гарджуло е обвинен в убийството на Елерин и на Мария Бруно, както и в опит за убийство на Мишел Мърфи през 2008 г. Той е заплашен от доживотна присъда без право на замяна.