Австралийският премиер Антъни Албанезе обяви, че се е сгодил за половинката си Джоди Хейдън, предават световните агенции.

Навръх 14 февруари той й предложил брак с красив диамантен пръстен, като романтичният момент се случил в резиденцията му в Канбера. Албанезе сам сподели щастливата новина, като публикува в социалните мрежи снимка с годеницата си Хейдън, която позира с широка усмивка и с новото си бляскаво бижу. “Тя каза “да“, е текстът, който политикът написа под кадъра. По негови думи е "вложил много планиране" в предложението.

Двамата са прекарали празника първо в италиански ресторант, а по-късно Албанезе паднал на едно коляно. "Развълнувани сме да споделим тази новина и очакваме с нетърпение да прекараме остатъка от живота си заедно", се казва в съвместното изявление на бъдещите младоженци. "Толкова сме щастливи, че се намерихме един друг."

Колеги на Албанезе също се включиха с пожелания. Сред тях е министърът на външните работи, дългогодишната съюзничка на Албанезе, Пени Уонг, която написа в Х/Twitter: "Любовта е нещо прекрасно. Толкова съм щастлива за вас двамата!". Представители на Лейбъристката партия, сред които министърът на вътрешните работи Клеър О'Нийл и министърът на жилищното настаняване и бездомността Джули Колинс, също приветстваха новината. Лидерът на опозицията Питър Дътън заяви пред изданието 2GB, че е поздравил Албанезе по-късно, като добави, че Хейдън е "прекрасен човек". "Пожелавам им щастие и успех", каза той.

Албанезе и Хейдън се запознали по време на бизнес вечеря в Мелбърн през 2019 г. И също като Антъни Джоди е в сферата на политиката.