Принц Хари и съпругата му Меган не са били поканени от Бъкингамския дворец на събитията, посветени на годишнината от смъртта на британската кралица Елизабет Втора, съобщи вестник "Сън" като се позова на свои източници, предаде БТА.

Според тях на двойката не са изпратени покани, въпреки че херцогът и херцогинята на Съсекс, които живеят постоянно в САЩ, се очаква да бъдат в Германия в началото на септември, където ще присъстват на "Игрите на непобедимите" - спортно състезание с участието на бивши и действащи военни, станали инвалиди.

В същото време сред представителите на кралското семейство във възпоменателните събития ще участва и братът на крал Чарлз Трети - Андрю, херцог на Йорк, който преди това също престана да изпълнява церемониални задължения.

Според "Сън" монархът и съпругата му Камила планират да отбележат годишнината от смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, заобиколени от семейството, в замъка Балморал в Шотландия, където кралицата почина през 2022 г. На свой ред "Игрите на непобедимите" ще стартират в Дюселдорф на 9 септември, което "улеснява принц Хари и Меган да бъдат във Великобритания", допълва вестникът. "Сън" отбеляза, че двойката не е била поканена да присъства нито на публични, нито на частни събития по повод годишнината от смъртта на Елизабет Втора.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят от ролята си на висши членове на британското кралско семейство. Те загубиха възможността официално да представляват монарха при пътувания, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата техни височества. Двойката се премести в Съединените щати и закупи дом в Санта Барбара, Калифорния, където отглеждат сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна.