Бъкингамският дворец с първа реакция след разтърсилото света и британската империя интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри. Те разпространиха изявление, в което се казва, че са загрижени за обвиненията в расизъм от член на кралското семейство и ще разгледат въпроса.

"Цялото семейство е натъжено да научи всичко за това през колко предизвикателства са преминали през последните години Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено за расата, са тревожни. Макар някои спомени да се различават, приемаме темите сериозно и ще ги разрешим в семейството. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семейството", се посочва в изявлението на Бъкингамския дворец, направено след излъчването на интервюто на Острова вчера.

Шокиращото интервю предизвика и много реакции по целия свят. Някои смятат, че времето за подобни изказвания е абсолютно неподходящо. Други аплодират смелостта на младата двойка.

В интервюто, което привлече средно 11 милиона зрители във Великобритания и 17 милиона в САЩ, не бяха спестени редица обвинения, отправени към Короната. Расизъм, психически тормоз, неравенство - коментарите на двойката разтърсиха света, коментира Нова тв.

Сред най-шокиращите обвинения, които Меган Маркъл отправи, беше това за расизъм срещу детето й Арчи. Тя намекна, че титлата "принц" му е била отказана заради опасения около цвета на кожата му. Меган Маркъл получи значителна подкрепа от активисти из целия свят.