Полина Паньова, която миналия октомври сложи лентата на "Мисис България Transcontinental 2018", днес пребори голямата конкуренция на световния конкурс, който се състоя в град Атланта, щата Джорджия, и заслужено спечели короната на "Mrs Transcontinental 2019".

30-годишната Полина има украински корени, но е родена в град Карнобат. Висшето си образование, обаче, завършва в чужбина. Следва във Виницки национален медицински университет "Николай Пирогов", като специализира Ендокринология и успешно се дипломира.

Вижте снимки >>

Макар да изпитва огромна любов към рожденото си място, тя от години не живее тук, а в град Виница, Украйна. През 2014 година се омъжва и днес е горда майка на 2 момчета.

През изминалата година Полина заслужи сребърния приз в конкурса за омъжени дами "Мисис България 2018". Тогава за втори път през 20-годишната история на състезанието, освен 20 финалистки бяха избрани и подгласнички, които имат правото да представят страната ни на международни конкурси.

Въпреки потеклото си, по време на награждаването Паньова не бе представена като претендент от Украйна. Освен като "Мисис България Transcontinental 2018", по онова време тя си тръгна и с отличието за най-интелигентна участничка. Още тогава стана ясно, че тази година ще представи страната ни на "Mrs Transcontinental Pageant" в американския град.

Така на 4 август т.г. тя завоюва първото място. В официалния си Фейсбук профил тя публикува снимки от конкурса, на които миналогодишната победителка от Япония - Ери Саито, ѝ предава короната.

"Вярно е! Благодаря ви, че повярвахте в мен, както и за това, че ме избрахте за новата Mrs Transcontinental 2019. Плача и все още не мога да повярвам, че има не само справедливост, но и невероятни хора с добри сърца. Цялата красота започва отвътре!", написа Полина и добави емотикони, сред които е и българския флаг.

Красавицата искрено вярва както в каузите на конкурса, които за всичките години от създаването му са събрали 750 хил. лева за благотворителност, така и в идеята на състезанието. Според нея дамите придобиват истинска сила, след като станат майки и възпитат децата си.