Барабанистът Джош Фрийз ще се присъедини към група "Foo Fighters" по време на предстоящото им световно турне, съобщи ДПА.

Той е свирил за музиканти като "Найн инч нейлс", Стинг, "Уийзър" и други. Фрийз участва в представянето на песни от новия албум на "Foo Fighters" в неделя в рамките на виртуално събитие на живо. Безплатният онлайн концерт, в който се включиха също Чад Смит от групата "Ред хот чили пепърс", Томи Лий от "Мотли крю" и Дани Кери от "Тул", се състоя повече от година след смъртта на предишния барабанист на "Foo Fighters" Тейлър Хокинс.

Снимка: Getty Images

Хокинс почина в Колумбия по време на предишното турне на рок бандата, поради което тя незабавно отмени всички останали предвидени концерти.

"Foo Fighters" ще започне турнето си следващата седмица в американския щат Ню Хемпшър, а последното шоу ще е в щата Тексас през октомври. През този период групата също ще бъде хедлайнер на два музикални фестивала в Калифорния.

Билетите за турнето бяха пуснати в продажба малко преди "Foo Fighters" да обяви плановете си да издаде 11-и студиен албум. Той ще се казва "But Here We Are" и е планирано да излезе през юни.

Джош Фрийз

Снимка: Getty Images

През септември 2022 г., шест месеца след смъртта на Хокинс, групата му отдаде почит, като организира два възпоменателни концерта. Гост беше синът на покойния музикант, който свири на барабаните вместо него.

Снимка: Getty Images

"Докато се сбогуваме с най-трудната и трагична година, която нашата група някога е преживявала, си спомняме колко сме благодарни за хората, които обичаме и ценим най-много, както и за любимите ни хора, които вече не са с нас", казаха "Foo Fighters" през декември. "Без Тейлър никога нямаше да се превърнем в групата, която станахме - и знаем, че без Тейлър ще бъдем различна група в бъдеще."