Трябва ли наистина да се изненадваме от сватбата на Бен и Лопес, като се има предвид, че албумът на Дженифър Лопес от 2002 г. "Това съм аз... тогава" съдържаше прочувствен сингъл, озаглавен "Скъпи Бен"?!

Но тъй като Лопес и Бен Афлек вече са младоженци, нека погледнем назад в историята на двамата. В крайна сметка всичко е любов. 

Декември 2002 г.

Лопес и Афлек се запознават на снимачната площадка на романтичната комедия "Gigli", където играят престъпници, попаднали на обща работа, и двойката завързва приятелство и в реалния живот.

Embed from Getty Images

Април 2002 г.

Започват спекулации, че Бен и Джен може да са нещо повече от приятели, след като той излиза с реклама на цяла страница в търговски издания, за да промотира филма им и едновременно да похвали изпълнението ѝ.

"За мен беше чест и удоволствие да работя с теб", гласи рекламата. "Иска ми се само да имам късмета да участвам във всичките ти филми." Подписано: "С любов, уважение и благодарност, Бен Афлек."

Юли 2002 г.

Лопес и Крис Джъд подават молба за развод през лятото на 2002 г., но според съобщенията дотогава вече са разделени от известно време.

"Дженифър Лопес и Крис Джъд обявиха, че са разрешили всички въпроси, произтичащи от брака им", казват адвокатите на двойката в изявление по това време. "Двамата ще останат приятели", казват те. 

Август 2002 г.

Започват да се разпространяват папарашки снимки, на които Лопес и Афлек се гушкат.

Ноември 2002 г.

Двойката се сгодява, след като Афлек отправя въпроса с великолепен, поръчков пръстен с 6,1-каратов розов диамант от Harry Winston.

Той се появява и в музикалния клип на Лопес към сингъла ѝ "Jenny From the Block", чиято сюжетна линия е посветена на папарашкото отношение към връзката им.

Март 2003 г.

Лопес и Афлек са зашеметяваща двойка на червения килим по време на 75-ите годишни награди "Оскар".

Embed from Getty Images

Юли 2003 г.

Двойката присъства на премиерата на филма си "Gigli", който в крайна сметка се проваля в боксофиса.

Септември 2003 г.

Дни преди двойката да сключи брак, те отлагат годежа си и правят следното изявление:

"Поради прекомерното медийно внимание към сватбата ни, решихме да отложим датата. Започнахме да усещаме, че духът на това, което трябваше да бъде най-щастливият ден в живота ни, може да бъде компрометиран. Чувствахме, че това, което трябваше да бъде радостен и свещен ден, може да бъде провалено за нас, нашите семейства и нашите приятели."

Източници на CNN тогава съобщиха, че двойката "си взима почивка".

Януари 2004 г.

Двойката официално отменя годежа си и се разделя.

Март 2004 г.

Друг филм, в който двамата участват заедно, "Момичето от Джърси", излиза на екран и не успява да достигне успех.

Юни 2004 г.

Лопес се омъжва за приятеля си, певеца Марк Антъни, с когото има близнаци - син и дъщеря.

В книгата си от 2014 г. "Истинска любов" Лопес пише, че краят на връзката ѝ с Афлек я оставя с "истински разбито сърце за първи път" и "Марк се върна в живота ми три дни след като трябваше да съм пред олтара и да кажа "да" на друг мъж".

Embed from Getty Images

Юни 2005 г.

Година по-късно Афлек се жени за актрисата Дженифър Гарнър на частна церемония. Двамата имат три  деца.

Embed from Getty Images

Юли 2011 г.

Феновете са изненадани, когато Лопес и Антъни обявяват, че се разделят. През април 2012 г. той подава молба за развод.

Юли 2015 г.

Шокът е още по-голям, когато Гарнър и Афлек обявяват раздялата си. Официалното им заявление за развод идва две години по-късно.

"Те остават приятели и продължават да отглеждат съвместно трите си деца", казва тогава източник, близък до двойката, пред CNN. "Те планираха да се разведат отдавна, но просто се нуждаеха от време. Както винаги, децата им са техен основен приоритет."

Март 2019 г.

Лопес и бившият бейзболист Алекс Родригес се сгодяват, две години след като започват да се срещат.

Embed from Getty Images

Февруари 2020 г.

Афлек се хвали с Лопес пред CNN, докато промотира филма си.

Той казва, че не съжалява за създаването на "Gigli", защото: "създадох страхотно приятелство с Дженифър Лопес, която според мен е невероятен човек и много се радвам за нейния по-нататъшен успех". Не мисля, че тя винаги е получавала уважението, което заслужава, отчасти защото е влиятелна жена", каза той. "А също и защото беше латиноамериканка и беше наистина новаторка и никой не искаше да признае това. Просто искаха да я мразят, така че е хубаво да видим, че тя постигна този успех."

Embed from Getty Images

Март 2021 г.

Имаше известно объркване, тъй като Лопес и Родригес уж се разделиха, а дни по-късно в изявление заявиха, че все пак са останали двойка.

Април 2021 г.

Родригес и Лопес официално обявяват, че годежът им е отменен. Те направиха следното изявление.

"Осъзнахме, че е по-добре да бъдем само приятели и очакваме да останем такива. Ще продължим да работим заедно и да се подкрепяме взаимно в общите ни бизнеси и проекти. Желаем най-доброто един за друг и за децата си. От уважение към тях единственият друг коментар, който трябва да кажем, е да благодарим на всички, които ни изпратиха мили думи и подкрепа". 

Скоро след това Афлек беше заснет да посещава дома на Лопес в Лос Анджелис.

Юли 2021 г.

Лятото се разгорещява, след като Лопес и Афлек правят официална връзката си в Инстаграм.

Embed from Getty Images

Декември 2021 г.

Афлек изразява благодарността си за вторите шансове в интервю за "The Wall Street Journal", като нарича възобновения си романс с Лопес "красив".

"И, знаете ли, едно от нещата, които наистина ценя във всички аспекти на живота си сега, е, че беше подходено по начин, който отразява това", каза той. "Животът ми сега отразява не само човека, който искам да бъда, но и човека, който наистина чувствам, че съм, който не е съвършен, но е човек, който се старае много и много държи да бъде честен и отговорен".

Февруари 2022 г.

Лопес също изглеждаше развълнувана от помирението им.

"Чувствам се толкова щастлива и горда, че съм с него", казва Лопес пред списание "People" за повторното събиране с Афлек.

Април 2022 г.

Двойката се сгодява отново, след като Афлек изненадва Лопес с предложение, докато тя е във ваната.

Юли 2022 г.

Лопес и Афлек пътуват до Лас Вегас заедно с децата си, за да се венчаят в параклис.

Embed from Getty Images