Били Джоел ще участва в церемонията за връчването на наградите "Грами" на 4 февруари в Лос Анджелис, съобщи електронното издание на "Билборд".

Това ще стане три дни, след като излезе новият му сингъл "Turn the Lights Back On" - първата поп песен на изпълнителя от почти две десетилетия.

Били Джоел е седмият изпълнител, за който е съобщено, че ще участва в церемонията за наградите "Грами". Досега беше известно, че в нея ще де включат Дуа Липа, Били Айлиш, Оливия Родриго, Травис Скот, Люк Кумс и Бърна Бой.

Джоел е първият от обявените участници в шоуто, който не е сред номинираните за тазгодишните награди "Грами", отбелязва "Билборд". 

Той обаче е носител на пет статуетки през годините, а през 1991 г. получи и почетна награда "Грами", пише БТА. Предстои да бъдат обявени още участници в церемонията за призовете, която ще бъде на 4 февруари. 

Водещ на шоуто за четвърта поредна година ще бъде Тревър Ноа, който е и сред номинираните за "Грами". Той може да получи отличие за най-добър комедиен албум за "I Wish You Would".

Певицата Сиза е с най-много номинации за тазгодишните отличия "Грами" - общо девет.