Фондацията на певицата Бионсе дари шест милиона долара за психично здраве.

Вижте снимки на Бионсе >>

Изпълнителката на "Crazy in Love" работи заедно с основателя на Туитър Джак Дорси в подкрепа на организации, които помагат на хората да преживеят стреса от пандемията, пише БТА, цитирайки Контактмюзик.

На сайта на фондацията "БиГУД" се посочва, че тя отчита огромния натиск върху психичното и физическо здраве на хора от важни сектори в борбата с пандемията от новия коронавирус. В големите градове огромен брой афроамериканци понасят тежкото бреме и се нуждаят от помощ за психичното си здраве и за грижите за благосъстоянието си, включително за здравни услуги и достъп до храни.

Фондацията си партнира с Дорси, университета на Калифорния в Лос Анджелис и Националния съюз за психично здраве, за да осигури финансова подкрепа на местни организации в Хюстън, Ню Йорк, Ню Орлиънс и Детройт.

При участието си в концерта "Един свят: Заедно вкъщи" певицата, която е на 38 години, изрази уважение и възхищение към "истинските герои", които извършват истинска "саможертва, за да бъдем всички ние защитени, нахранени и здрави".