Бивш бодигард съди рапъра Лил Уейн, като твърди, че го е заплашил с автомат и го е ударил в главата.

В съдебни документи, получени за изданието "Blast", се посочва, че Карлос Крисчън обвинява хитмейкъра в "нападение и причиняване на емоционален стрес по време на инцидент в дома му в Хидън Хилс, Калифорния преди две години".

Таблоидът TMZ, който пръв съобщи историята, твърди, че Уейн - роден под името Дуейн Майкъл Картър-младши - влязъл в пререкание с бодигарда, след като го обвинил, че е пуснал негова снимка на медиите. След кавгата между двамата в документите Крисчън е посочил, че веднага е напуснал помещението и се е обадил в полицията.

От своя страна Уейн отхвърли обвиненията чрез говорител, който добави, че по време на предполагаемото нападение музикантът дори не е притежавал оръжие. В документите на бившият служител се твърди също, че Лил "се е държал възмутително, като е заплашвал, докато е държал полуавтоматична пушка". Бившият служител на рапъра не само смята, че страда от посттравматично стресово разстройство и е бил принуден да потърси "психиатрично лечение", но и по негови думи след скандала е бил "увреден, включително, че е загубил незабавно заплатата си".

Мъжът определи Лил като "престъпник, който има история с криминални престъпления". Припомняме, че през 2009 г. музикантът бе хванат с полуавтоматична пушка в автобуса си за турне. Тогава се призна за виновен за притежание на оръжие и бе осъден на една година зад решетките. Десетилетие по-късно той се призна за виновен отново - бе обвинен за пореден път за притежание на оръжие, този път в частния му самолет. Бившият президент Доналд Тръмп тогава пък се прочу с това, че смекчи присъдата на Уейн. "Искам да благодаря на президента Тръмп за това, че призна, че имам още много какво да дам на семейството си, в изкуството и на общността си", заяви тогава рапърът.