За зрителите на хита "Короната" на "Netflix" може би няма съмнение кой слага финален акорд в брака на принцеса Даяна и принц Чарлз. В сериала Чарлз подновява любовната си връзка с Камила Паркър Боулс, оставяйки лейди Ди да плаче в двореца.

Сега обаче един от бившите служители на кралската охрана излезе с изумително различна версия на събитията.

Алън Питърс твърди, че Чарлз не е започнал да се среща отново с Камила в романтична връзка (те се виждат за първи път когато са на около 20 години), докато не открива, че Даяна е имала връзка с колегата му бодигард - Бари Манаки.

Embed from Getty Images

И Питърс бил този, който информира Чарлз за аферата на жена му, пише британският вестник "Daily Mail".

"Принцът не беше първия, кривнал от пътя, първа беше съпругата му. Той поднови аферата с Камила, когато научи за нейната с Манаки", твърди Питърс, който работи за Даяна почти десетилетие.

Това подкрепя версията на Джонатан Димбълби за събитията. В своята одобрена от Чарлз биография, публикувана през 1994 г., Димбълби заявява, че принцът и Камила са рестартирали любовта си през 1986 г. Манаки започва да охранява Даяна през 1985 г. Твърди се, че романсът им е започнал по време на риболовна експедиция край замъка Балморал същата година.

През 1986 г. той е преместен от позицията си и е пратен в Отряда за дипломатическа защита. Година по-късно 39-годишният тогава Манаки, загива при мистериозен пътен инцидент. Той е бил блъснат от 17-годишен шофьор, докато е карал мотора си в Източен Лондон, което накарало Даяна да предположи, че е бил "ликвидиран".

На вечеря на Британския филмов институт през 1982 година

Снимка: Getty Images

Говорейки в нов документален филм на CNN, Питърс казва за Даяна:

апочнах да забелязвам, че поведението ѝ е необичайно, когато близо до нас беше Манаки така че реших да говоря с нея за това. През първите 20 минути тя категорично отричаше. После ми довери, че имала "някаква връзка" с него. По-късно принцът на Уелс се приближи до мен и ме попита: "Защо принцесата се държи така, какво ѝ е?". Отговорих, че трябва да разговаря с нея. Той сподели, че е опитал и това, което я разстройва явно е, че Бари се връща към униформата и ако това ще я успокои, той може да остане".

Тогава Питърс заявил, че той не може да работи при тези обстоятелства и така се наложило да разкрие какво знае по въпроса.

Embed from Getty Images

Питърс смята, че никой не е виновен в тази история и всеки е жертва. 

На тенис мач през 1983 година, преди облаците да надвиснат над брака им

Снимка: Getty Images