Бившата на Илън Мъск - изпълнителката с псевдноним "Граймс", се надява, че земният й живот ще приключи скоро. Певицата на "Genesis" разкри в скорошно интервю за "Wired", че иска да умре на Марс, след като достигне средата на своите 60-те.

На въпрос дали има планове да пътува извън Земята, тя отговаря: "Определено. Надявам се да умра в Космоса. Бих искала да отида достатъчно далеч и да е някъде около 65-тата ми година."

Всъщност тя смята, че конкретно планетата Марс би била "страхотно" място да завърши живота си - стига "дотогава да има мегаструктура".

Въпреки това Граймс, която има две деца от Мъск, отбеляза, че има едно нещо, което може да промени плановете й. "Ако децата ми имат внуци и наистина се нуждаят от мен, може да променя решението си", казва тя пред изданието. "Но бих предпочела все пак да видя нови светове."

Клеър, както е истинското й име допълва още: "Бих искала да се преместя на Марс. Но трябва да изчакам, докато децата ми започнат да се оправят сами. Мисля, че ако умра на Земята, ще съжалявам."

Вижте снимки на Граймс >>>

За нея да стигне до там би било лесно, като се има предвид фактът, че компанията на бившия й - "SpaceX", в момента работи върху тежкотоварна ракета за многократна употреба на стойност 3 милиарда долара за транспортиране на хора и товари до Луната и Марс.

Снимка: Getty Images

Освен това Граймс вече се подготвя за живота си отвъд нашия свят, преминавайки през пълна "извънземна" трансформация. Миналата година сподели, че се била подложила на "дълга процедура, която ще й помогне да има извънземно тяло".