След "бунта" си модна къща "Yves Saint Laurent" се завърна на Седмицата на модата в Париж с присъствено шоу и гости от ранга на бившата първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози, голямата дама на френското кино Катрин Деньов и актрисата, певица и режисьорка Шарлот Генсбур.

Художественият директор Антони Вакарело отбеляза бляскаво и грандиозно завръщане в официалния календар, след като "Yves Saint Laurent" стана първата водеща къща, която напусна Парижката седмица на модата по време на кризата с Covid-19 и обяви, че ще твори със свое темпо.

Вакарело изпрати на подиума модели с прилепнали по тялото гащеризони - акцентът в колекцията му, "кацнали" върху шеметно високи токчета. В черно - любимия цвят на дизайнера, лилаво или електриково синьо, и дори с флорални щампи, решенията са заимствани от архивите и са по-агресивни от всякога.

Вижте снимки >>

Класически якета и блейзъри с подчертани рамене, съчетани с тесни панталони, имат за цел да отбележат "разпадането на жанровете".

"Тази колекция е желание за еманципация, за улавяне на нишката на подривното съблазняване - съществена дума, която сме склонни да заглушаваме", подчертава той.

Снимка: Getty Images

Моделистът предлага новост по отношение на силуета - много дълги рокли - бели, черни или червени, с подчертани рамене и цепка в долната част.

Тоалетите са съчетани с ръкавици в ярки червени и сини цветове, и масивни позлатени бижута.

"Дължините са подчертани, тъй като излагането на показ днес е изкуство", казва Антони Вакарело. 

Снимка: Getty Images