Макензи Скот, която преди две години се разведе с Джеф Безос, се омъжи за преподавател от училището на децата си, съобщиха Ройтерс и BBC.

Макензи е една от най-богатите жени в света. Тя е изявена филантропка - дарила е повече от четири милиарда от състоянието си.

Новината за брака ѝ с Дан Джует беше обявена на филантропския сайт Giving Pledge, като Джует обещава да се присъедини към организацията и да дарява голяма част от приходите си.

Вижте сними на Макензи и Джеф >>

"Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата", каза Джеф Безос.

Скот беше омъжена за Безос 25 години. Тя му е помогнала да създаде Amazon през 1994 г. Написала е и два романа.


Макезни Скот и Дан Джует

На авторската ѝ страница в Amazon пише, че живее в Сиатъл с четирите си деца и съпруга си Дан. Той преподава в престижното училище на наследниците ѝ.

Когато Джеф Безос и Макензи Скот се разведоха през 2019 г., той беше най-богатият човек в света. Според споразумението за развода тя получи четири процента от дяловете в сайта.

Макензи, която е на 50 години, сега е на 22-о място по богатство в света с 53 милиарда долара, според "Forbes". Джеф Безос отново е начело на класацията със 177 милиарда.

"Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата", каза Джеф Безо

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През декември миналата година Макензи Скот заяви, че през предишните четири месеца е дарила 4,1 милиарда долара на хранителни банки и благотворителни фондове заради пандемията от Covid-19, припомня БТА. Преди това тя дари 1,7 милиарда за каузи като расово равенство, права на ЛГБТ общността, обществено здравеопазване, борба с климатичните промени.

Кампанията Giving Pledge е лансирана през 2010 г. от Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс. Тя насърчава най-богатите хора в света да даряват по-голямата част от състоянието си за филантропия.