Вчера синът на легендарния музикант Еди Ван Хален - Волфганг, съобщи скръбната вест за смъртта на баща му.

Еди Ван Хален - един от най-добрите китаристи на всички времена и основател на групата Van Halen, е починал на 65-годишна възраст, след като е изгубил битката с рака на гърлото.

Малко след това бившата съпруга на музиканта и майка на сина му, сподели много лична снимка на семейството и трогателно послание в своя профил в Twitter.

Ето какво написа Валери Бертинели:

"Преди 40 години животът ми се промени завинаги, когато те срещнах. Ти ми даде единствената истинска светлина в живота - нашия син, Волфганг. Въпреки всички трудности на лечението от рак на белия дроб ти запази великолепния си дух и тази дяволита усмивка. Щастлива съм, че с Улфи успяхме да те прегърнем през тези последни моменти. Ще се видим в следващия ни живот, любов моя."

Еди Ван Хален води битка с рака повече от 10 години. През 5 от тях той постоянно летеше между САЩ и Германия, за да се подлага на лъчетерапия. Макар че е пушач от години, Еди вярваше, че е заболял от рак на гърлото заради навика си отреди 20 години да си държи перцето за китара в устата. Според информацията от световните агенции през последните 72 часа преди смъртта му, докторите открили, че ракът на белите дробове при Еди се е разпространил към мозъка и други органи. В последните моменти от живота му до него са били съпругата му Джени, бившата му съпруга Валери, техният син Волфганг и братът на Еди - Алекс.

Валери и Еди се запознават през 1981 г. и са женени повече от 20 години. Разделят се през 2001 г., а през 2007 г. стигат до развод. Въпреки раздялата, поддържат добри отношения, като китаристът дори присъства на сватбата на актрисата със следващия ѝ съпруг Том Витале.