Изнесен доклад за вестник "Daily Mail" показва, че Coldplay биват съдени от бившия си мениджър Дейв Холмс заради "договорни спорове".

Твърди се, че групата, която включва - фронтменът Крис Мартин, китаристът Джони Бъкленд, басистът Гай Бериман и барабанистът Уил Чемпиън - се е разделила с Дейв преди година, след съвместна работа в продължение на 22 години. Той е работил с музикантите през почти цялата им кариера, като започва като техен мениджър през 2001 г., а по-късно поема ролята на творчески директор.

Въпреки тихата раздяла, сега Дейв е подал съдебен иск в Обединеното кралство, а за това потвърди говорителят на бандата пред "Variety". Mястото на Дейв са заели първият мениджър на Coldplay - Фил, Манди Фрост и Арлин Мун.

"Скандалът" се случва непосредствено след като групата обяви, че е в преговори за хедлайнер на "Гластънбъри 2024". Тя бе през 2002, 2005, 2011 и 2016 г. Сега е оставила място в графика си и за 2024 г., за да се представи на емблематичния фестивал за пети път, съобщава "The Sun". Освен това бандата обяви нови европейски дати за световното турне "Music Of The Spheres" и има подозрителна пауза в концертите от 26 до 30 юни - точно когато се провежда "Гластънбъри".

Coldplay са известни с екстравагантните си шоута и необичайни сценични изненади. Крис вече разкри причината за интересните гости на турнето им, които включват маски с глави на извънземни.

Споделяйки, че "това ни позволява да бъдем по-свободни", фронтменът обясни, че колегите му отхвърлят повечето нестандартни идеи, тъй като "не ги усещат".

Защо точно извънземни? Причината за маската е, че тя показва вярата на групата "в равенството на всички хора и същества". Те не са единствените, които вярват в съществуването на извънземни. Деми Ловато и Джижи Хадид също смятат, че има живот извън нашата планета. 

А иначе в интервю Крис уточни: "Извънземните са алегорични. Ние говорим за живота на Земята, но без да назоваваме имена, защото не обичаме да критикуваме и да сочим с пръст. Избрахме глави на извънземни, защото вярваме в равенството. Така че, когато хората казват, че не разбират, е нормално - може би не е за всеки."

И макар концертите на Coldplay да изглеждат винаги пипнати до най-малкия детайл, Крис споделя също, че предлага много повече, но идеите му се отхвърлят. "За всяка моя идея, която виждате на сцената, има по няколко, за които Уил е казал: Няма как. Но така работи той. Трябва да го усети." 

Снимка: Getty Images