Всички са на мнение, че през последните години, откакто Мелания Тръмп е първа дама на Съединените щати, изборът ѝ на тоалети, говори повече за възгледите ѝ, отколкото всичко, което самата тя казва. Модните критици са напълно единодушни, че чрез дрехите си, тя безгласно изказва своята позиция по определени въпроси.

Вижте снимки >>

Друг въпрос обаче е, дали посланието, което отправя, се разчита правилно от хората. Например, когато през 2018 г. администрацията на Тръмп отделяше децата на мигрантите от техните семейства, задържайки ги на границата, черното яке с етикет на "Zara", с което съпругата на президента се качи на самолет, бе разтълкувано като безразличие от нейна страна към ситуацията.

"Наистина не ме интересува" - това бе интерпретацията на широката публика тогава. Въпреки възникналите негативи, стопанката не Белия дом не пожела да разясни, дали тя е достоверна или не.

Сега, погледите отново са насочени към нея и всички коментират и "дешифрират" стилната ѝ визия, с която се открои по време на речта на Доналд Тръмп за "Състоянието на съюза" пред Конгреса, състояла се вчера вечерта. За случая брюнетката бе избрала изключително елегантен черен костюм с бизнес кройка на "Dolce & Gabbana" в две части - сако с двуредово закопчаване и пола, чиято дължина стигаше под коленете ѝ. Външният си вид бе завършила с обувки на висок ток, които бяха в тон.

За разлика от другите присъстващи дами, тя не носеше нищо в бяло или червено, за да изрази подкрепа към движението за изборни права на жените.

Въпреки това появата ѝ в залата предизвика силни аплодисменти, които я съпроводиха до отреденото ѝ място - точно до политическия радиоводещ Ръш Лимбо, който преди няколко дни обяви в предаването си, че е диагностициран с напреднал стадий на рак на белия дроб. Тя се ръкува с него, а по-късно лично му връчи Медал на свободата, който е най-високото отличие на САЩ за граждански заслуги.

Американските издания определиха момента за странен по две причини. Първо, защото по традиция тази чест се оказва лично от президента на страната, а не от съпругата му. И второ, понеже в миналото 69-годишният Ръш е правил възмутителни изказвания в предаването си спрямо жени. Един от примерите е, че през 2012 г. той обиди студентка, учеща в колеж, наричайки я "уличница" и "проститутка" в национален ефир, защото момичето изрази мнението си, че правителството трябва да покрие разходите за контрол на раждаемостта.

Поради тази причина много от жителите на държавата се запитаха защо той получава отличие, което се връчва за изключителен принос към сигурността или националните интереси на Америка, към световния мир или други значими обществени начинания.

"Имаше ли какво да каже първата дама по този въпрос? Е, тя ни разказа как се чувства още през 2018 г. - Не ме интересува, а вас? Сега облеклото ѝ се придържа към същото становище", пише сп. "InStyle".