"Загубата на Иван, както се отразява зле на всички хора, които са го познавали, така най-тежка в момента е болката на Александра и София. Двете сами трябва да се справят с неговата липса. Много хора звънят и пишат на Александра, искат да изкажат своите съболезнования, но се минава границата - цяла нощ беше звънене, писане." Това заяви пред bTV д-р Денислава Ангелова, близка приятелка на актьора Иван Ласкин, който почина на Богоявление.

По думите й, Александра Сърчаджиева има нужда да обърне внимание на детето си - 8-годишната София и да "събере себе си".

Според д-р Ангелова, 48-годишният Ласкин е бил оценен едва след смъртта му.

"Изписаха се безброй публикации за неговите постижения и филми, но до вчера всички тези неща липсваха. Сещаме се, когато човек си отиде, тогава оценяваме какъв е бил и какво е дал. Иван беше много прям, директен и истински - хората не разбраха, че той има голямо сърце. Безброй пъти беше нападан с жлъчни коментари, защото хората не разбираха неговата истина", посочи още Денислава Ангелова.

Поклонението пред Иван Ласкин ще бъде утре от 12.30 ч. в столичната църква "Свети Седмочисленици". Малко по-късно погребението му ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища. Там е погребана и майката на Александра Сърчаджиева - актрисата Пепа Николова, която почина през 2006 г.