През есента ще излезе нова книга на Боб Дилън - сборник с повече от 60 есета за песни и автори, на които се възхищава - от Стивън Фостър до Елвис Костело.

Новата книга, "Философия на съвременната песен", е първата книга, която той издава след прочутите мемоари "Хроники, том първи" от 2004 година. "Философията на съвременната песен" е планирана за 8 ноември, съобщи Асошиейтед прес.

"Той анализира това, което нарича капан на лесните рими, разяснява как добавянето на една сричка може да намали силата на песента и дори обяснява как блуграсът се отнася към хеви метъла", се казва в съобщението, публикувано във вторник от Simon & Schuster.

"И макар че есетата са привидно за музика, те всъщност са размисли и разсъждения върху човешкото състояние. В книгата са включени близо 150 внимателно подбрани снимки, както и поредица от съновидения, които, взети заедно, приличат на епична поема."

View this post on Instagram

A post shared by Bob Dylan (@bobdylan)

80-годишният певец и автор на песни получи Нобелова награда за литература през 2016 г. и продължава да прави турнета и да записва, като последният му албум, "Rough and Rowdy Ways", беше издаден през 2020 г.