Семейството на Боб Сагет чака резултатите от доклада след направената аутопсията и затова не бърза да коментира смъртта му, казват пред CNN два независими източника, близки до покойния актьор и комик.

Сагет, който беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Орландо в неделя, часове след двучасовото му стендъп шоу, е имал Covid-19 през декември, издава източникът, който нарече всяка връзка с това и смъртта на Сагет "спекулативна".

"Понастоящем няма доказателства за употреба на наркотици или насилствени действия", каза главният съдебен лекар на окръг Ориндж Джошуа Стефани в изявление пред CNN в понеделник. "Установяването на причината и начинът на смъртта изискват по-нататъшни проучвания и разследване, което може да отнеме до 10-12 седмици", казва патоанатома.

"Боб изглеждаше здрав. Той нямаше да пътува и да изнася представления, ако не се чувстваше добре", добави един от източниците пред CNN.

Сагет беше във Флорида, за да изнесе серия от стендъп шоута. На 5 януари той говори в предаването "A Corporate Time with Tom and Dan" за опита си с Covid с характерното си чувство за хумор. "Не е добре тази работа. Не се чувствах добре. Не знам дали имах Делта или Омикрон, може би съм имал комбинация, може би в един момент са работили заедно, не знам".

Сагет е бил доста енергичен и развълнуван в няколко публикации в социалните медии точно преди смъртта си.