Боб Сагет, който беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Орландо, Флорида миналия месец, e починал от травма на главата, според изявление на семейството му.

"Властите са установили, че Боб си е отишъл от травма на главата. Те са стигнали до заключението, че той случайно си е ударил тила в нещо, но не е отдал особено значение и си е легнал и е заспал. Не са замесени наркотици или алкохол", казват още от семейството на комика, актьор и тв водещ.

Роднините добавиха, че са преизпълнени от невероятната любов на феновете на Боб, "която ни беше голяма утеха и за която сме вечно благодарни".

"Докато продължаваме да скърбим заедно, молим всички да си спомнят любовта и смеха, които Боб донесе на този свят, и уроците, на които ни научи всички: да бъдеш мил с другите, да позволиш на хората, които обичаш, да знаят, че ги обичаш, и да приемеш трудните моменти с прегръдки и смях", се добавя в изявлението.

65-годишният Боб, звезда от "Пълна къща", а преди това добил световна слава с "Най-смешните домашни видеоклипове на Америка", е бил на турне с комедийното си шоу. Вечерта след представление, той е починал. Въртяха се спекулации относно здравословното му състояние, тъй като Сагет каза, че е прекарал Covid-19 през декември.

Неговата вдовица Кели Ризо каза за "Добро утро, Америка" по време на интервю миналия месец, че съпругът й е бил в добро здраве преди смъртта си и че той е имал Covid през декември, но не е било "нещо сериозно".

Аутопсията на Сагет беше извършена от съдебен лекар на Ориндж Каунти във Флорида ден след смъртта му.

"Няма доказателства за употреба на наркотици или насилие", каза тогава главният съдебен лекар Джошуа Стефани в изявление пред CNN. "Причината и начинът на смъртта изискват още проучвания и разследване, което може да отнеме до 10-12 седмици", добави той.

Роднините всъщност алармирали, че нещо се случва със Сагет.

Очаквало се да напусне "Ritz-Carlton" в неделя сутринта и членовете на семейството му се обадили на охраната на хотела, тъй като не успявали да се свържат с него, според доклада.

"Сега, когато имаме окончателните заключения от разследването на властите, смятахме, че е редно почитателите му да чуят тези заключения директно от нас", се казва още в изявлението.