Боно от U2 разказа за 40-годишната връзка със съпругата си Али Хюсън и тяхната тайна да останат заедно толкова дълго.

Embed from Getty Images

По време на интервю на фестивала "New Yorker" в петък с журналиста Дейвид Ремник, 62-годишният Боно се потопи в разкази за книгата си, която скоро ще бъде издадена: "Surrender: 40 Songs, One Story, в The Society for Ethical Culture" в Ню Йорк. Той бе попитан как е успял да поддържа 40-годишния си брак със съпругата си здрав, съобщава "People".

Двамата се срещат когато са на 12 години в общообразователното училище "Маунт Темпъл".

Embed from Getty Images

"Понякога приятелството може да изпревари романтичната любов. А приятелството е това, което имаме аз и Али. Когато имате романтична любов и приятелство, това наистина е нещо специално", каза фронтменът на ирландската банда.

Embed from Getty Images

Боно отбеляза, че това не означава, че всеки ден е "прекрасен", както е заглавието на едно от парчетата им. Двамата са родители на четири деца - Джордан, на 33 години, Ив, на 31, Илайджа, на 23 и Джон, на 21 .

"Всеки път, когато някой от нас се изгуби, другият е там, за да го върне у дома. И съм толкова благодарен", каза Боно. "И 40 години са мощно число за мен. Това е силно число и за Али. Беше чудесно, когато навъртяхме 40 години заедно и си казахме: "Ами нека не прецакваме нещата сега", усмихва се Боно.  

Боно разказва и за дълголетието, което имат и с колегите му от U2 като група, тема, която той разглежда в предстояща книга, включваща 40 глави, всяка наречена на заглавие на песен на U2.

Снимка: Getty Images

По време на разговора си с Ремник, той обясни мотивите си зад разделянето на финансите поравно между четиримата членове на групата - Боно, Дейв "Едж" Евънс, Адам Клейтън и Лари Мълън-младши. Той нарече решението им да направят това "най-доброто нещо досега".

"Нашите песни са това, което са благодарение на всички нас. Мениджърът ни казваше: "Знаете ли, не музикалните различия разбиват повечето групи. Това са парите. Разберете това правилно". 

Снимка: Getty Images