Брад Пит последва примера на бившата си съпруга Дженифър Анистън и дари един милион долара на организацията "Цвят на промяната" (Color of Change), съобщи в. "Daily Mail".

Вижте снимки на Брад >>

Дженифър Анистън направи дарението преди седмица, "дълбоко засегната" от смъртта на Джордж Флойд. Близък на актьора каза, че той "наистина помага на благотворителната организация заради Джен и иска да направи същото дарение като нея".

Брад Пит и Дженифър Анистън на наградите на Гилдията на филмовите актьори

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Миналата седмица той е бил на демонстрациите на движението "Животът на чернокожите има значение" в Лос Анджелис и много се е развълнувал. След това е отишъл в дома на Дженифър Анистън. Двамата искат да помогнат възможно най-много.

Организацията "Цвят на промяната" работи за равенство пред закона на чернокожите в САЩ.

Брад Пит и Дженифър Анистън се разведоха през 2005 г. след петгодишен брак.

Много знаменитости направиха дарения на организации, работещи за социална и расова справедливост, припомня БТА. Анджелина Джоли дари 200 000 долара на Националната асоциация за съдействие на напредъка на чернокожите, певецът Уикенд даде 500 000 долара за различни каузи, а Дрейк - над 100 000 долара на фонд, изплащащ гаранциите на арестувани протестиращи от движението "Животът на чернокожите има значение".