Брад Пит се осмели да говори по една деликатна тема и доста характерна за чувствителните души - зависимостите, в новия брой на "GQ". Той разказа как е намерил "частна и подбрана" група на Анонимни алкохолици, прочутата общност, помогнала на хора от цял свят.

Брад Пит се включил предпазливо във въпросната група, за да избегне евентуални грандиозни скандали в медиите, които биха могли да възникнат. Събратята там се изповядват до дъно и ако някой недобросъвестен научи интимните им преживявания и ги разгласи, това би било жестоко спрямо човека.

Холивудският актьор е трезвен от 2016 година, след широко разгласена раздяла с тогавашната му съпруга Анджелина Джоли.

Той е ходил на сбирки на АА в продължение на година и половина и разказва за опита си там. Говорейки пред британския "GQ" за броя юли/август, Пит обясни:

"Бях в наистина страхотна мъжка група, която беше частна и от подбрани хора, така че беше безопасно. Защото знам колко зверски постъпиха с други хора, като Филип Сиймор Хофман, които са били записани, докато са си изливали душата, вадили са вътрешностите си на показ, и това е просто отвратително за мен", коментира звездата от "Боен клуб".

Хофман почина от предозиране с наркотици през 2014 г., малко след рецидив.

По-рано Пит е призна, че колегата му Брадли Купър му е помогнал да остане трезвен.

Embed from Getty Images

Приемайки трофея за най-добра поддържаща мъжка роля за "Имало едно време в Холивуд" от Купър на наградите на National Board of Review Awards през 2020 г., Пит каза: "Изтрезнях заради този човек и оттогава всеки ден е по-щастлив. Обичам те и ти благодаря".

Embed from Getty Images