Холивудските звезди Джордж Клуни и Брад Пит са приели по-ниски хонорари, за да може новият им филм да излезе и на голям екран, съобщи "Contactmusic".

Клуни и Пит, работили заедно през годините в много успешни проекти като "Бандата на Оушън" и "Изгори след прочитане", се снимат в трилър, все още без заглавие, под режисурата на Джон Уотс ("Спайдър-мен: Няма път към дома") на "Apple original movies".

В интервю за "Дедлайн" носителят на "Оскар" Клуни каза, че с Пит получили предложения за високи хонорари за участието си в продукцията. Той подчерта увереността си, че филмите могат да "живеят едновременно" и на голям екран, и на стрийминг платформите.

Embed from Getty Images

"Ние казахме, че бихме искали да вземем по-малки хонорари, ако така ще гарантираме, че ще има и прожекции в кината и ни казаха, че това е страхотно", посочи Клуни. "Смятам, че има начин всички да съществуваме заедно. Има много филми, които все още е забавно да се гледат на голям екран. Например филмът, който правим с Джулия Робъртс сега е на "Юнивърсал", комедия, а е забавно комедиите да се гледат в салон, пълен с хора", добавя още Клуни.