Китаристът на групата Queen Брайън Мей осъществил една своя отколешна мечта - да посети дома от детството на покойния фронтмен на бандата Фреди Меркюри.

Вижте снимките на Мей от Занзибар >>

Така 71-годишният музикант, в компанията на съпругата си Анита Добсън, се озовал на остров Занзибар. Мей пусна снимка в Instagram, на която е с половинката си пред каменната къща, в която минало детството на Фреди и сестра му Кашмира. Китаристът намекна, че е осъществил нещо като поклонение в този дом. Понастоящем сградата е превърната в хотел - "Меркюри хаус", пише Контактмюзик, цитиран от БТА.

Брайън Мей и Анита Добсън посетиха и мисионерското училище, в което е получил образованието си вокалистът на Queen. Китаристът отдавна желаел да осъществи това пътешествие до Занзибар. Той пусна и снимка в Инстаграм на Фреди като дете със следното послание:

"Това беше едно малко момче с големи мечти. Той ни стана като брат на мен, на Роджър Тейлър и Джон Дийкън в продължение на 22 години. Едно срамежливо момче, с което споделихме мечтата да сътворим музика, която да промени света!"

Снимка: Instagram

Фреди Меркюри, който почина през 1991 г., напуска със семейството си Занзибар през 1964 г., за да избегнат насилията, свързани с революцията и независимостта на острова. Тогава Фреди е на 17 g. и се установява с родителите си в британското графство Мидълсекс.