Съоснователят и китарист на легендарната британска група "Куин" Брайън Мей е посетил център за възстановяване на пострадали и спасени от пожарите в Австралия коали в Бризбейн, щата Куинсланд. Музикантът лично публикува кадри от срещата си със симпатичните създания в Инстаграм.

72-годишният Мей е известен защитник на правата на животните. Музикантът е правил дарения за подпомагане на организации в Австралия, борещи се за спасяване на дивата природа по време на опустошителните пожари.

При посещението си в центъра за рехабилитация на коали той се е "запознал" с няколко спасени животни, а за едно от тях, на име Мечо, дори е посвирил на китара.

Както става видно от публикуваните от музиканта снимки и видеа, коалата не се впечатлява особено от жеста му и не изразява никакви емоции.

За сметка на това почитателите на Брайън Мей са останали очаровани от серенадата, която китаристът е изнесъл за коалата, и са започнали да рисуват сладки тематични илюстрации, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Вижте тази публикация в Instagram.

Visiting time ! A precious moment with Bear - an adorable rescued Koala - in the RSPCA Animal Hospital, Wacol, Brisbane. These people are doing an incredible job of caring for the survivors of the tragic Queensland fires. They need our support. More soon. Video capture by Sharon Ashley. Bri

Публикация, споделена от Brian Harold May (@brianmayforreal) на