Френската екранна икона Бриджит Бардо никога не е съжалявала за решението си да напусне киното и да се посвети на животните.

В интервю за агенция ТАСС 86-годишната актриса изрази разочарованието си от сегашното състояние на киноиндустрията. По нейните думи тя отразява състоянието на съвременното ни общество - то е печално, унило, вулгарно, пропито от насилие и равнодушие.

Въпреки всичко Бардо е благодарна на големия екран, който ѝ е помогнал да се сдобие с популярност. А известността ѝ е нужна за спасяването на животните.

Вижте Бардо през годините >>

Тя изтъкна, че е посветила 47 години от своя живот на защитата на техните права. През 80-те години на миналия век екранната прима основа в гр. Сен Тропе "Фондация Бриджит Бардо", която понастоящем има свои представителства в 70 страни по света.

"Никога няма да се примиря с доминантното отношение, с жестокостта и варварското третиране на животните, на които толкова често ставаме свидетели. Много трудна е промяната на навиците и на човешкия манталитет, но с времето, с помощта на филмите, на социалните мрежи, на репортажите, ще можем стъпка по стъпка да променим сърцата на хората", изтъква звездата.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

По време на пандемията Бардо избягвала присъствието на хора и живеела със своите животни, които никога не са я разочаровали, предава БТА. Те и давали равновесие и сила, позволяващи й да преодолее несгодите и жестокостите, свързани със съвременния начин на живот.