Певицата Бритни Спиърс подаде молба в съда в Лос Анджелис баща й да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра й Джоди Монтгомъри, съобщи Би Би Си.

Джейми Спиърс беше попечител на певицата 12 години заради притеснения за психичното й здраве. Той временно се отказа да контролира личните й дела през 2019 г. по здравословни причини. Някои фенове на певицата се притесняват, че неговото попечителство й е било наложено и водят кампанията #Освободете Бритни.

Самата Бритни, която е на 38 години, в съдебните документи казва, че няма нищо против попечителството, защото то я е спасило от разорение и я е предпазило да не бъде експлоатирана от "хищници". То също така й е дало възможност са си върне положението на певица на световно ниво. Тя обаче иска мениджърката й Джоди Монтгомъри, която замести баща й след оттеглянето му, да остане неин попечител, когато изтече срокът на решението на 24 август.

Джейми Спиърс контролира и финансовите дела на дъщеря си. Сега Бритни Спиърс иска това да бъде поверено на квалифицирана компания.

Адвокатът на певицата очаква баща й "агресивно" да оспори нейното искане в съда.

Бритни Спиърс не контролира решенията за кариерата и финансите си от 2008 г. Тя започна да се държи странно след развода си с Кевин Федърлайн. Няколко пъти влиза в клиники за лечение.