Джейсън Александър, който за кратко бе съпруг на Бритни Спиърс, е обвинен в преследване. Той се появи неканен на сватбата на поп звездата с дългогодишния ѝ приятел Сам Асгари преди броени дни и предизвика гнева на булката.

Мъжът заяви, че невинен пред съда на окръг Вентура по отправените му обвинения в навлизане в личното пространство, вандализъм и сбиване.

Трите обвинения са заради опитите му да присъства на венчавката и да предава на живо случващото се в Инстаграм. Той ще отговаря и за няколко подобни инциденти през годините, каза адвокатът на Спиърс Матю Розенгарт.

"Това е много сериозен въпрос. Не е просто "сватбена катастрофа". Това беше нахлуване", добавя още адвокатът.

Съдия издаде и ограничителна заповед, според която Александър, който се яви в съда чрез видеоконферентна връзка от ареста, трябва да бъде на поне 91 метра (100 ярда) от Спиърс за срок от три години.

Мъжът трябва да плати и гаранция в размер на 100 000 щатски долара. Изслушването му е насрочено за днес.

Снимка: Getty Images

Джейсън е първият съпруг на изпълнителката на "Toxic". Бракът им просъществува по-малко от три дни, преди да бъде анулиран през 2004 г.

Бритни Спиърс и 28-годишният Сам Асгари се ожениха в четвъртък в дома й в Таузънд Оукс, Калифорния, припомня БТА. Сред гостите бяха Селена Гомес, Дрю Баримор, Парис Хилтън и Мадона.

Тогава бе арестуван и Александър, след като се опита да провали сватбения ден на някогашната си половинка. Той се включи на живо в Инстаграм, когато се приближи до охраната на събитието. Предавайки от почти празна, но украсена стая, той заяви, че поп звездата го е поканила.

"Тя е моята първа и единствена съпруга", каза Александър за приятелката от своето детство.

Певицата беше омъжена и за Кевин Федърлайн, от когото има двама сина на 14 и 15 години.

Снимка: Facebook