Съпругата на президента на Франция Еманюел Макрон - Брижит, сподели в интервю за френски медии, че напредва с малки стъпки в ролята си на първа дама, предаде Франс прес.

Вижте снимки на Брижит >>

"В мислите си аз съм съпругата на Еманюел Макрон, а не тази на президента на републиката. Не се чувствам първа дама, въпреки че осъзнавам отговорността", заяви Брижит Макрон пред в. "Монд" и медията Ер Те Ел, цитирани от БТА.

"Първата дама е тук, без да бъде тук. Тя не трябва преди всичко да е натрапчива, защото тя не е била избрана от избирателите", сподели 65-годишната Брижит Макрон.

Тя разказа, че продължава да води нормален живот, да поддържа редовни контакти със семейството си, с децата и внуците си, да се среща с хората.

В интервюто Брижит Макрон допълва, че в сравнение с нея съпругата на американския президент Мелания Тръмп живее при много повече ограничения. Тя припомни, че от съобръжения за сигурност, Мелания трябва да се съобразява с определени изисквания.

"Мелания не може нищо да направи. Тя дори не може да отвори прозорец в Белия дом. Тя не може да си подаде носа навън. А аз всеки ден съм навън, из Париж", каза Брижит Макрон.

Първата дама на Франция признава, че съжалява, че сега няма такива моменти, в които да е напълно "изключила", в които да се чувства напълно спокойна и това й тежи.

"Сега имам чувството, че всяка дума е дума, изречена в повече. Човек трябва да се сдържа непрекъснато", разказва тя.

За Мелания Тръмп, с която прекара известно време по-рано тази седмица във Вашингтон, Брижит Макрон казва, че е "мила и очарователна, интелигентна и много открита".

"Споделяме същото чувство за хумор и когато сме двете, се смеем много. Тя е жена с характер, но се старае да го прикрива. Тя се смее с лекота на всичко, но го показва все по-малко и по-малко", допълва Брижит Макрон.